Rekordstort intresse för Nortech Energis värmepumpar

”För oss var det första gången med egen montor på Hem & Villa mässan men förmodligen inte den sista. Med ett rekordstort antal intresseanmälningar blir det en intensiv men spännande höst”, säger Dan Gustavsson, VD på Nortech Energi.

Värmepumpsnyheter lockade många

Luft/vatten en attraktiv lösning för många

Vi märker tydligt att intresset för luft/vatten ökar. Luft/vatten värmepumparna har blivit allt effektivare och är nu i klass med bergvärme. En luft/vatten värmepump kan för en villa med vattenburenvärme kan spara upp till 70 % av energikostnaderna. Till skillnad från bergvärme kräver installationen mindre ingrepp vilket gör den till ett attraktiv alternativ till bergvärme.

Samsung lockar med smart fjärrstyrning

[pullquote style=”left” quote=”dark”]”Med Samsung Smart kombineras en av de bästa effekterna med en pump som är enkel att använda.  Samtidigt tycker jag att den är en av de mest stilrena pumparna jag har sett”[/pullquote]Samsungs luftvärmepump var en annan höjdpunkt. Vi är den första återförsäljaren av Samsungs luftvärmepump och intresset märktes tydligt. Att kunna styra värmen direkt från telefonen utan extra tillägsenheter lockade. ”Med Samsung Smart kombineras en av de bästa effekterna med en pump som är enkel att använda.  Samtidigt tycker jag att den är en av de mest stilrena pumparna jag har sett” säger Nortech Energis VD Dan.

Bergvärme från Daikin

En annan nyhet som presenterades i Nortechs monter var Daikins nya bergvärme. Till skillnad från en traditionell bergvärmepump har Daikins Bergvärme en steglös kompressor.Detta gör att pumpen anpassar effekten till värmebehovet. Resultatet blir jämnare gång med lägre ljudvolymen och lägre energiförbrukning. ”Vi jobbar alltmer med Daikin. Enkla att använda, prisvärda och med låga driftskostnader”.

Läs mer om:

Daikins nya bergvärme.

Samsung Smart Luftvärmepump

Våra luft/vatten värmepumpar