Luft/vattenvärmepumpar 

En luft vatten värmepump utvinner värme från utomhusluften och har kapacitet att både klara behovet av värme och tappvarmvatten. Systemet fungerar för dig som värmer huset via vattenradiatorer.

Med en luft vatten värmepump får du en högre energibesparing än en luft/luft värmepump och en billigare lösning än bergvärme. Normalt sparar en luft vatten värmepump ca 65-70 % av dina uppvärmningskostnader.

panasonic_all-in-one

Med varmvattenberedare

En luftvatten Allt-i-ett har en inbyggd varmvattenberedare för att spara så mycket utrymme som möjligt, passar perfekt för dig som vill ha innedelen i tvättstugan. 

Mitsubishi Split + Hydrobox

Utan varmvattenberedare

Passar perfekt för dig som vill ha en extern större varmvattenberedare eller docka ihop mot din gamla ved/pelletspanna. Passar bäst i pannrum.

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luft vattenvärmepumpen hämtar energi från utomhusluften. Detta gör att effektiviteten på systemet avgörs av temperaturen ute. Därför är dessa värmepumpar utrustad men en tillsatsvärmare för de dagar då temperaturen ute är för låg. Vid sådana tillfällen minskar besparingen.

Enkelt beskrivet går det till så här:

Utedelen suger in uteluften som förs in i ett slutet system. I systemet finns ett köldmedium som förångas. Gasen som bildas komprimeras av en kompressor. På så sätt höjs temperaturen och värmen kan via en kondensor överföras till husets vattenburna värmesystem. Köldmediet kondenseras och processen upprepas.

Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning

Ingen värmepump är perfekt. En bra värmepumpsinvestering bygger på att hela husets förutsättningar tas med i beslutet och inte minst dina. Därför gör vi inga installationer utan att först ha träffat dig och gjort en teknisk genomgång. Vi är fristående och kan därför rekommendera den lösningen som passar dig bäst.

Varför välja TechNorth Energi?

  • Låga priser genom stora inköp.
  • Oberoende. Ingen lösning är perfekt för alla. Vi hjälper dig välja.
  • Tryggt köp. Minst 3 års garanti på alla våra luft-vattenlösningar.

Full certifiering och egna installatörer

TechNorth Energilösningar AB är certifierade inom kyla och värme av Incert och är medlemmar i Kyl- och värmepumpsföretagen. Hos oss får du minst 2 års garanti och vi erbjuder även serviceavtal.